Udvarhelyszéki gazdák és kistermelők bemutatkozása

A héten Kovács Zalán falugazdászunk Oroszhegyen tett látogatást Vass Tamás fiatal gazdánál.
Tamás friss diplomás kertészmérnökként tudását otthon kamatoztatja, családjával műveli földjüket. Legfőképpen zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak, amelyeket házilag feldolgoznak és számos terméket állítanak elő belőlük.
A gazdaságukban tett látogatás során betekintést nyerhettünk a fiatal gazda fóliaházába, ahol a zöldségek nagy részét előállítják, majd egy kis ízelítőt kaphattunk a termékek
sokaságából, amelyeket otthon termesztett bio alapanyagokból állítanak elő. Mindezek mellett Tamás megosztotta falugazdászunkkal a jelenlegi nehézségeit és a jövőre vonatkozó terveit.

Mi az Udvarhelyszéki Mezőgadászok Egyesületénél fontosnak tartjuk a gazdákkal való szoros kapcsolat fenntartását, illetve arra törekedünk, hogy a fogyasztókat és a helyi termelőket, gazdákat közel hozzuk egymáshoz, és egymásba vetett bizalmukat megerősítsük. Mindenkit arra buzdítunk, hogy forduljanak bizalommal a helyi termelőkhöz, mert mindazok mellett, hogy egészséges és minőségi termékekhez jutunk hozza, erősítjük közösségünket és a helyi gazdaságot.

A gazdaságban tett látogatásunkat és Tamás beszámolóját az alábbi videóban tekinthetik meg.

Get in touch

Latin words, combined with a handful of model sentence structures, to generate Lorem Ipsum which looks reasonable.