Évindító az agráriumban

Január 13–15. között sor került az Évindító az agráriumban című rendezvényre az Udvarhelyszéki Mezőgazdászok Egyesülete és az RMGE Maros közös szervezésében. Meghívott vendégeink között voltak a magyarországi agrárminisztérium képviselői, a Hajdú-Bihar megyei Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviselői, a román Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, a partiumi falugazdász hálózat képviselője, a Caritas Vidékfejlesztés gyergyói képviselői, a Civitas Alapitvány képviselői, az RMGE Maros képviselői, helyi intézmények vezetői és helyi termelők.

Színes szakmai programot kínált az Udvarhelyszéki Mezőgazdászok Egyesülete Zeteváralján. Első program pontként a meghívottak üzemlátogatáson vettek részt az Ivói bárányvágóhídon és vadfeldolgozóban.

Berke-integrator vágóhíd és húsfeldolgozó üzem látogatás

Ezt követően szakmai konferenciára került sor „Kihívások az agráriumban a 2023-2027-es ciklusban”. A szakmai fórum számos fontos témát érintett: a Kárpát-medencei Együttműködések Főosztályának szerepe a külhoni gazdatársadalom életében és a falugazdász hálózat kiépitésének fontosságában, a Hajdú- Bihar Megyei Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdász hálózatának felépítése és szerepe az agráriumban, a román agrárminisztérium agrárpolitikája. Ezeket a gazdaszervezetek képiselőinek hozzászólása követte.

„Kihívások az agráriumban a 2023-2027-es ciklusban” szakmai konferencia

A szakmai program mellett a székelyek szent hegyét, a Madarasi Hargitát is meglátogatták a résztvevők. Délután pálinka kóstolás és kulturális műsor színesítette a programot. A résztvevők másnap az RMGE Maros gazdabálján is részt vettek.

Közös gyalogtúra a Madarasi Hargitán

Get in touch

Latin words, combined with a handful of model sentence structures, to generate Lorem Ipsum which looks reasonable.