“Kárpát-medence és Udvarhelyszék ízeinek megőrzése”c. kultúrális szakmai rendezvény zárónapja

Június 25-én az Udvarhelyszéki Mezőgazdászok Egyesülete és az általuk meghívott vendégek közösen előkészítették a Parasztkonyha kontra modern konyha ételeihez az alapanyagokat, amelyekből kóstolók készültek az odalátogatóknak. Az alapanyagok előkészítése után a Tiltott Csíki Sör Manufaktúra látogatása következett, míg a sátorban folytatódott az ételek elkészítése

. A parasztkonyha ételeit a vargányás krumplitokány, a gulyásleves mangalicahússal és a szürkemarhapörkölt képviselte, míg a modern konyha esetében, a szürkemarha virsliből készült hotdogok, és pizza, amely feltétei között szerepelt a mangalicakolbász, illetve mangalicaszalonna. Az ételek sikere magáért beszél, ugyanis mind egy cseppig elfogytak az ínyencségek.

Az ebéd után a hangulatról a Huzavona zenekar gondoskodott, majd ezt borkóstoló és sörkóstoló követte. A magyarországi borokat és kézműves söröket a Közép-európai Gasztronómiai és Sommelier Egyesület (KEGSOSZ) biztosította.

Legvégezetül a Mini Erdély Park látogatásával zárult a rendezvény június 26-án, amelyet az UME-val közösen néztek meg a meghívottak. A rendezvény célkitűzése Kárpát-medence ízeinek megismerése volt és a hungarikum alapanyagok népszerűsítése. Az előadások során különböző régiók ételkultúráját ismerhették meg a résztvevők köztük Erdély gasztronómiáját is, illetve specifikusan Oroszhegy étkezési szokásait. Az ételek mellett szerepet kaptak az italok is, köztük a pálinkák, a borok és a sörök is, amelyek minden nevezetes alkalom során az asztalokra kerülnek.

Köszönetünk nyílvántjuk ki a magyarországi Agrárminisztériumnak, Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT-nek, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának, Muraturi Kodo SRL-nek, Elan Fruit SRL-nek, A dobói pékségnek (BABY PAN SRL), A Farmer Hús-Hentes SRL-nek, Bálint sajtnak, az Oriente pizzériának, és a KEGSOSZ-nak a támogatásukért.

Get in touch

Latin words, combined with a handful of model sentence structures, to generate Lorem Ipsum which looks reasonable.