Körösszakáli szakmai út

Körösszakálra utazott az UME küldöttsége május 14-én, családi vállalkozásokat meglátogatni. Egyesületünk elnöke, titkára és falugazdásza is jelen volt udvarhelyszéki és kőhalom vidéki gazdák kíséretében. Elsőként Körösszakálon látogattak meg egy kis közösségi gyümölcsfeldolgozó üzemet, amelyet az önkormányzat működtet, ahol megfigyelhették a gyümölcsök feldolgozásának különböző lépéseit. A gyümölcsfeldolgozót elhagyva Pálfi Sándor vezetésével húsmarha- és sertéstelepükre látogattak, amelynek külön vágóhídja, húsfeldolgozó üzeme és húsüzlete is van. Ezt követően a küldöttség átutazott Komádira, ahol Pénzes László fóliasátras növénytermesztő vezette körbe a jelenlévőket a kígyóuborka ültetvényén.

A látogatás során mind a gazdák, mind pedig az UME képviselői is megbizonyosodhattak arról, hogy meg lehet élni családi vállalkozásból is, ha minden vertikumát lefödjük az általunk válaszott ágazatnak. Ugyanakkor azt is megfigyelhették, hogy életképesek és jövedelmezők is lehetnek a közösségi vállalkozások, amennyiben jól vannak kivitelezve és megfelelően vezetik azokat.

Gazdáink rövid időn belül sok és hasznos információhoz jutottak, amelyet reméljük, hogy hazatérésük után kamatoztatnak.

Köszönjük a meleg fogadtatást Pálfi Sándornak és Pálfi Tamás polgármester úrnak, illetve köszönjük, hogy megszervezték a tevékenységeket és vendégül látták a kis csapatunkat.

Get in touch

Latin words, combined with a handful of model sentence structures, to generate Lorem Ipsum which looks reasonable.