Eötvös József Szakközépiskola tangazdaságának felújítása

Május 11-én egyesületünk falugazdásza és elnöke közösen meglátogatta az Eötvös József Szakközépiskola tangazdaságát, amelynek elkezdődött a felújítása. A felújítási tőkealapot az Udvarhelyszéki Mezőgazdászok Egyesülete pályázta meg a magyar Agrárminisztériumnál, amelyet meg is nyertek. A megnyert összeg számos beruházást tett lehetővé a szakiskola számára, többek között új fólia és csepegtetőrendszert tudtak beszerezni, a csatornarendszer renoválása is elkezdődött az összeg egy részéből, illetve számos mezőgazdasági eszközt is vásároltak, a diákok oktatása érdekében és a tangazdaság körüli munkálatok megkönnyebítéséért. Első sorban talicskákat, fűnyírógépet, benzines fűkaszát, kézi palántázót vásároltak, továbbá előrendeltek egy vetőgépet is. A gépek megérkezése után az iskola tanára, Fülöp Alpár egy gyors tesztkörre elvitte mindegyik munkaeszközt, amelyek eredményesnek bizonyultak a kijelölt munkákra.

A tangazdaságban a tavasszal adományozott facsemetéket is megtekintette egyesületünk elnöke. A kapott vetőmagcsomagok is elfogytak, amelyek a tangazdaság ágyásaiba kerültek. A zöldségek és gyümölcsök megtermesztése a diákok segítségével történik, amelyek az iskola konyhájára kerülnek, majd a diákoknak főzött ételekbe.

Mégegyszer köszönetünk nyílvánítjuk ki az Agrárminisztériumnak, amiért segítséget nyújtott nekünk és az iskolának a beruházások megvalósításában, emellett köszönjük, hogy a jövő generáció minőségibb oktatásához is hozzájárult a modern munkaeszközök beszerzésén keresztül.

Get in touch

Latin words, combined with a handful of model sentence structures, to generate Lorem Ipsum which looks reasonable.