Birkanyíró és Birkapörköltfőző Fesztivál Zentán

Megrendezésre került április 24-én a XIX. Birkanyíró és birkapörköltfőző fesztivál Zentán, amelyre az Udvarhelyszéki Mezőgazdászok Egyesülete is meghívást kapott. A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége és a Zentai Gazdakör által szervezett rendezvényen egyesületünk mindkét versenyszámba benevezett. A birkanyírás számban Szász Alpár és Andorka Attila képviselte egyesületünket. Szorgos és alapos munkájukat köszönő oklevéllel, Gallusz László: Hej, élet, juhászélet kötetével és egy kisebb ajándékcsomaggal jutalmazta a bírálóbizottság.

A fözőverseny során az egyesületünk elnöke vezetésével készített báránytokány a “Pásztor ételek” kategóriában II. helyezést ért el. Vasárnap a szervezpk kíséretében egy helyi csokoládémanufaktúra és csokoládémúzeum látogatáson vettek részt a jelenlévők, ahol a csokoládégyártás történetébe és folyamatába kaptak betekintést. A történelmi áttekintés után különböző féle csokoládékat kóstolhattak meg az eseményen résztvevők.

Ezt követve Zenta Városházában nézhették meg az üléstermet, illetve a Zentai csata Emlékkilátót. Az emlékkilátóban tett látogatás során mindenki megismerkedhetett a Zentai csata történetével, illetve animált filmen megtekinthette a csata főbb mozzanatait, majd miniatűr maketten is szemügyre vehették ezt.

Get in touch

Latin words, combined with a handful of model sentence structures, to generate Lorem Ipsum which looks reasonable.