Udvarhelyszéki gazdák és kistermelők bemutatkozása

A Székelymuzsnán megrendezett gazdanap keretein belül a Székelymuzsnai Nők Egyesülete meghívta Jére Lajost. Lajos bácsi már hosszú évtizedek óta őshonos magok termesztésével és kereskedésével foglalkozik, amelyeket dédszüleink is termesztettek. Lajos bácsi munkája azért képvisel különleges értéket, mert az éghajlatunkhoz alkalmazkodott, megbízható hozammal rendelkező növények magjait őrzi meg a következő generációk számára. Az ökológiai gazdálkodás is egyik elsőszámú értékeként tartja számon a vidékekre jellemző növények génállományának a megőrzését. A magok kizárólag vegyszermentes növénytermesztésből származnak, ezáltal is hozzájárulva a fenntartható mezőgazdasághoz.

Lajos bácsi csalódottan mesélt arról, hogy nem látja biztosítva a tudása továbbörökítését. A nőegylet is ebből az okból kifolyólag hívta meg Lajos bácsit az általunk rendezett eseményre, hiszen az egyesületünk az ökogazdálkodásra is nagy hangsúlyt fektet.

Akinek felkeltette érdeklődését Lajos bácsi tevékenysége, az megtalálja őt minden kedden a székelyudvarhelyi nagypiacon.

Get in touch

Latin words, combined with a handful of model sentence structures, to generate Lorem Ipsum which looks reasonable.