Udvarhelyszéki gazdák és kistermelők bemutatkozása

A hét folyamán többek között Petken is jártunk, ahol Szőcs Levente fiatal méhésszel találkoztunk. A találkozón jelen volt Kovács Zalán falugazdász és Jakab Kristóf az UME képviseletében. A tavasz beköszöntével és a felmelegedő napos időjárásnak hála a méhek is kezdenek aktívvá válni, amely csak egy dolgot jelenthet minden méhész számára, a szezon eleji munkálatokat.

Ez Levente esetében sem történik másképp, a fiatal méhész a téli időszakban fellélegezve már készül is az idei szezonra. Ám ez nem csak a méhészek, hanem a méhek számára is munkát jelent. A helyszínen több röpködő méhet is láttunk, amint szorgosan takarították a kaptárakat elhullott társaiktól.

A kisebb munkálatok erejéig elkísértük Leventét, majd a Székelyudvarhelyi mézcsomagoló helyiségükbe is ellátogattunk, ahol néhány érdekességet osztott meg velünk. Levente találkozásunk során mesélt egy keveset magáról és vállalkozásukról, ezután megosztotta velünk a személyes nehézségeit, valamint a terveit a jövőre nézve.

Többek között Levente azt is kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos a helyi termelőktől vásárolni, amelyről mi, az Udvarhelyszéki Mezőgazdászok Egyesülete hasonlóképpen vélekedünk.

Get in touch

Latin words, combined with a handful of model sentence structures, to generate Lorem Ipsum which looks reasonable.